Na prvi konkurs posle 20 godina, preko sto prijavljenih

Bez autora
Sep 26 2011

Na konkurs Industrije kablova u Jagodini za prijem u radni odnos "više" elketroinženjera, mašinskih inženjera i tehnologa, stiglo je više od sto molbi iz svih delova Srbije. Konkurisali su inženjeri iz Beograda, Vojvodine, južne Srbije, iz Čačka, Kragujevca, Stare Pazove, Novog Sada, Niša, Kostolca, Smedereva, Leskovca... što govori o velikoj nezaposlenosti visokoškolovanih stručnjaka u Srbiji i nemogucnosti zaposolenja u njihovim mestima, ocenila je Ristić.Na interes inženjera uticalo je i to što Industrija kablova, u prkos svim teškoćama, radi dobro, plate su redovne, a i status radnika je, u odnosu na privatne firme, na visokom nivou.

Na prvi konkurs posle 20 godina, preko sto prijavljenihNa konkurs Industrije kablova u Jagodini za prijem u radni odnos "više" elketroinženjera, mašinskih inženjera i tehnologa, stiglo je više od sto molbi iz svih delova Srbije, izjavila je danas Tanjugu direktor Sektora za Kadrovska pitanja Slavica Ristić.

Konkurisali su inženjeri iz Beograda, Vojvodine, južne Srbije, iz Čačka, Kragujevca, Stare Pazove, Novog Sada, Niša, Kostolca, Smedereva, Leskovca... što govori o velikoj nezaposlenosti visokoškolovanih stručnjaka u Srbiji i nemogucnosti zaposolenja u njihovim mestima, ocenila je Ristić.

Na interes inženjera uticalo je i to što Industrija kablova, u prkos svim teškoćama, radi dobro, plate su redovne, a i status radnika je, u odnosu na privatne firme, na visokom nivou, dodala je ona.

Ristićeva je napomenula da se molbe i dalje primaju i objasnila da je "konkurs po datumu objavljivanja u dnevnom listu 'Politika' završio 22. septembra, ali je kasnije objavljen u glasilu Službe zapošljavanja po kome traje do 29. septembra.

Industrija kablova je ovaj konkurs, za prijem inženjera, raspisla posle 20 godina, a traže se elektroinženjeri smera telekomunikacije, energetika i elektronika, mašinski inženjeri i tehnolozi smera organski, neorganski i hemijsko inženjerstvo.

Oni se primaju na određeno radno vreme "sa mogućnošću zasnivanja radnog odnosa na neodređeno vreme".

Industrija kablova u Jagodini je u fazi restrukturiranja. Po kapacitetima je najveća na Balkanu, četvrta u Evropi, a četvrtog maja je, takođe, nakon 15-20 godina, u radni odnos, na 18 meseci primila 50 radnika, kojima prvih šest meseci Skupština grada isplaćuje plate a ostalih 12 isplaćivaće "Kablovi".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik